نشانه های عدم آمادگی ازدواج

شاید شما هم بهتازگی به خواستگاری دختری که دوستش دارید رفتهاید یا پسری که به او علاقمند هستید به خواستگاریتان آمده و الان در آستانهی ازدواج هستید. این خبر خوش را به خانواده و دوستانتان اعلام کردهاید، اما زمانی که میخواهید شروع به برنامهریزی برای جشن عروسی کنید، احساس میکنید هنوز آمادگی ازدواج ندارید.
در واقع دو دل شدهاید و احساس میکنید تصمیمتان اشتباه بوده یا از آیندهی نامعلومی که در انتظارتان هست، ترسیدهاید. در این مقاله قصد داریم ۱۰ نشانه را بررسی کنیم که وجود آنها در شما ممکن است نشانگر این باشد که هنوز آمادگی ازدواج ندارید و باید بیشتر به تصمیمی که گرفتهاید، فکر کنید.
1. اینکه تمام دوستانتان متاهلاند، نگران شده اید
شاید به عروسیهای زیادی دعوت میشوید. وقتی به خودتان میآیید، میبینید تمام آشنایان و دوستانی که هم سنوسال شما بودهاند ازدواج کردهاند. همه از شما میپرسند: «پس کی ازدواج میکنی؟»
اگر احساس میکنید از دوستان و آشنایانتان عقب ماندهاید، بهتر است دوستان جدیدی پیدا کنید که مجرد باشند. این طوری مجبور نیستید فقط به خاطر اینکه از دوستان و آشنایانتان عقب نمانید، تن به ازدواج دهید.
۲. درباره مسائل مهم با نامزدتان تفاهم ندارید
حتما شما هم دوست دارید با نامزدتان وقت بگذرانید. اما وقتی زمان بیشتری را با هم میگذرانید و همدیگر را بهتر میشناسید، متوجه میشوید که دربارهی مسائل مهمی مثل خرج کردن یا پسانداز کردن پول، نحوهی تربیت کودک، کار و فعالیتهای سرگرمکننده با هم تفاهم ندارید.
اگر هنوز نمیدانید دربارهی این مسائل با شریک آیندهی زندگیتان تفاهم دارید یا نه، یا اگر میدانید که عقاید شما تفاوت چشمگیری با او دارد، پس بهتر است زمان بیشتری به خودتان بدهید.
۳. هنوز به دنبال جلب توجه جنس مخالف هستید
اگر هنگامی که سرکار یا بیرون هستید، به دنبال جلب توجه جنس مخالف هستید، پس احتمالا نتوانید فقط به یک نفر وفادار بمانید. اگر تصور میکنید به غیر از شریک آیندهتان مدام نیازمند توجه و تأیید دیگران هستید، پس بدانید که آمادگی ازدواج ندارید.
توجه داشته باشید که ازدواج به این معنی نیست که باید رابطهی شما را با همهی افراد جنس مخالف قطع کنید. این طبیعی است که ارزشهای افراد دیگر را تحسین کنید؛ اما این موضوع نباید به گونهای باشد که بخواهید با آنها وارد رابطهی بسیار احساسی و صمیمانه شوید.
۴. زمان کمی است که نامزدتان را میشناسید
تصور کنید که فقط شش ماه است که با نامزدتان آشنا شدهاید، شش ماهی که هر لحظه از آن سرشار از لذت و خوشحالی بوده است. به نامزدتان مدام فکر میکنید و نمیتوانید از او دور باشید.
وقتی کنار هم نیستید، دائم به او پیام میدهید. شاید پیش خودتان فکر کنید اسم این عشق است. اما باید به شما بگوییم که این عشق نیست. در یک سال اول آشنایی، در مرحلهی دلباختگی قرار دارید و برای پیشنهاد ازدواج، به فرصت بیشتری نیاز دارید تا نامزدتان را بهتر بشناسید.
در طول سال اول، همه چیز زیبا و عاشقانه است. به یاد داشته باشید که مهمترین تصمیم زندگیتان را نباید در مرحلهی دلباختگی بگیرید، چون در این مرحله همه چیز را زیبا میبینید. شاید در آینده با نامزدتان ازدواج کنید، اما قبل از آن باید اطمینان حاصل کنید که این فرد برای ازدواج مناسب است.
اگر بعد از گذشت مرحلهی دلباختگی، عشق همچنان دوام پیدا کرد و زمان برای شناخت طرف مقابلتان کافی بود، میتوانید با خیال راحت و اطمینان از انتخابتان، با طرف مقابل عقد کنید.
۵. نمی توانید رازهای پنهان خود با نامزدتان در میان بگذارید
ازدواج موفق و سالم ازدواجی است که در آن دو طرف، با وجود اینکه اسرار تاریک همدیگر را میدانند، هنوز عاشق هم هستند.
اگر راز مهمی، مثل ازدواج سابق، بدهی زیاد مالی، اعتیاد به مواد مخدر یا چیزهایی از این دست را از همسرتان پنهان میکنید، این یعنی هنوز آمادگی ازدواج با او را ندارید. اگر از این میترسید که همسر آیندهتان شما را قضاوت کند، باید روی ترسهایتان بیشتر کار کنید.
چند اصل طلایی برای داشتن یک رابطه احساسی سالم و با دوام
۶. در جر و بحث کردن خوب نیستید
اگر جزء افرادی هستید که هنگام دعوا کردن، کوتاه میآیید تا اوضاع آرام شود، بدانید که برای ازدواج آماده نیستید. اگر برای اینکه دعوا بالا نگیرد همیشه کوتاه میآیید، باید بدانید که این کار فقط باعث میشود کینه در دلتان انبار شود که این موضوع میتواند زندگی مشترکتان را به خطر بیندازد.
زوجهای خوشبخت میدانند که چطور ناراحتیهایشان را به گونهای با یکدیگر در میان بگذارند که باعث رضایت دوطرفه یا دستکم درک مشترک از دیدگاه یکدیگر شود. قبل از اینکه با نامزدتان عقد کنید، کمی روی خودتان کار کنید. برای مثال، میتوانید در این زمینه چند کتاب مفید بخوانید یا با مشاور مشورت کنید.
مهم این است که یاد بگیرید چطور مشاجراتی که در زندگی خانوادگی پیش میآیند را به درستی مدیریت کنید. اگر حس میکنید تمایلی به مشاجرهی خردمندانه ندارید، پس هنوز برای ازدواج آماده نیستید.
۷. اصلا دعوا نمیکنید
اگر جزء افرادی هستید که با افتخار به دوستانتان میگویید که هرگز با نامزدتان دعوا نمیکنید، باید به شما بگوییم که این نشانهی خوبی نیست و ممکن است به این معنی باشد که دربارهی مسائل حساس، با همدیگر خوب ارتباط برقرار نمیکنید.
احتمالا یکی از شما به این دلیل که میترسد رابطه خراب شود، ناراحتی و دلخوریهایش را پنهان میکند. اگر هنوز موقعیتی پیش نیامده که متوجه شوید شما دو نفر چطور دعوا و مشاجره را مدیریت میکنید، پس هنوز آمادگی ازدواج ندارید.
۸. شک دارید که میخواهید به نامزدتان متعهد شوید
ممکن است با شریک آیندهی زندگیتان تفاهم خوبی داشته باشید، اما هنوز حس کنید که دلتان میخواهد قبل از اینکه به یک نفر متعهد شوید، با افراد دیگر رابطه داشته باشید یا فکر میکنید شاید بتوانید شریک بهتری برای خودتان پیدا کنید.
اگر هنوز این حس درون شما وجود دارد، بهتر است این موضوع را نادیده نگیرید و برای مدتی تصمیم به ازدواج را به تعویق بیندازید، چون مطمئن باشید این احساس بعد از ازدواج هم ادامه پیدا خواهد کرد و مدام حسرت میخورید که میتوانستید با آدمهای دیگر آشنا شوید، ولی این کار را نکردهاید.
۹. از سازش متنفرید
شاید قبل از آشنایی با نامزدتان تنها زندگی میکردید و سبک زندگی خاصی دارید. به طور مثال دوست دارید خانهتان همیشه تمیز و مرتب باشد، صبحها عادات مخصوصی دارید و چیزهایی از این دست.
اما حالا که قرار است فرد دیگری وارد زندگیتان شود، متوجه میشوید که عادات او با عادات شما متفاوت است و به هیچ وجه حاضر نیست دست از عادتهایتان بکشید و کوتاه بیایید.
این یکی از نشانههایی است که آمادگی ازدواج ندارید و باید بیشتر به خودتان فرصت فکر کردن بدهید. شاید به مرور زمان به این نتیجه برسید که بهتر است در مورد بعضی از مسائل با شریک زندگیتان کنار بیایید و با او سازش کنید.
اگر برای ازدواج کردن آمادگی داشته باشید، سازش و کنار آمدن با همسر آیندهتان کار سختی به نظر نمیآید، بلکه آن را به طور طبیعی و خود خواسته انجام میدهید.
۱۰. فکر می کنید همسر آیندهتان تغییر می کند
اصلا نباید انتظار داشته باشید که فردی که اکنون میشناسید و میخواهید با او ازدواج کنید، در آینده تغییر کند. با اینکه افراد در زندگی تغییرات زیادی میکنند، اما تغییرات بنیادی نمیکنند.
همسر آیندهی شما فردی خواهد ماند که حالا هست؛ پس ازدواج کردن به این امید که معجزه شود و همسرتان تغییر کند و مسؤولیتپذیرتر، مهربانتر و دست و دلبازتر شود، یک اشتباه محض است.
افراد بعد از ازدواج یک شبه تغییر نمیکنند. اگر امید دارید همسرتان تغییر کند، باید به شما بگوییم که هنوز آمادگی ازدواج ندارید.
ده احساس نیرو بخش جایگزین الگوهای منفی
منبع: marriage برگرفته از دیجی کالا مگ