5 حرکت ورزشی برای اصلاح پای پرانتزی
This post was most recently updated on 3 هفته ago
پای پرانتزی حالتی است که درآن زمانی که فرد پاهای خود را به یکدیگر می چسباند، زانوها همچنان از هم فاصله دارند. در صورتیکه فاصله ی بین دو زانو در حالت ایستاده به اندازه ی 4 انگشت باشد، نرمال تلقی میگردد. بهترین راه برای اصلاح پای پرانتزی در همه سنین، انجام حرکات ورزشی اصلاحی بطور منظم و اصولی است. خوشبختانه این روش ها اگر به درستی انجام شوند هیچ عوارضی ندارد. قبلا در این پست تمریناتی برای اصلاح پای پرانتزی معرفی کردیم ولی در ادامه به معرفی بهترین حرکات اصلاحی میپردازیم .
1. حرکت کششی عضلات چهار سر

این تمرین به طور ویژه عضلات چهار سر، یعنی عضلات جلوی ران را هدف قرار میدهد. انجام این تمرین میتواند به بهبود انعطافپذیری عضلات خمکننده و عضلات چهار سر ران کمک کند.
کنار یک دیوار بایستید یا برای پشتیبانی از یک صندلی استفاده کنید. پاهایتان باید به عرض شانه باز باشد. یکی از زانوهایتان را از پشت بالا ببرید و قوزک پایتان را با دست بگیرید و به آرامی و تا جایی که میتوانید به سمت عضلات سرینی (عضلات باسن) بکشید. به مدت ۳۰ ثانیه در این حالت بمانید. از اول این حرکت را با پای دیگر انجام دهید.
2. تمرین کششی همسترینگ

هدف این تمرینات، عضلات همسترینگ است که عضلات واقع در امتداد پشت ران هستند. کشش را باید در پشت پا و بالای عضلات سرینی احساس کنید. اگر پایتان را خم کنید، میتوانید کشش را در ساق پایتان هم حس کنید.
برای انجام این حرکت کششی میتوانید از یک زیرانداز استفاده کنید. روی زمین یا زیرانداز دراز بکشید و هر دو پایتان را صاف کنید. اگر برایتان راحتتر است، میتوانید هر دو زانویتان را در حالی که کف پایتان روی زمین صاف است، خم کنید.
یکی از پاهایتان را از زمین بلند کنید و دستهایتان را پشت ران و زیر زانو قرار دهید و به آرامی زانویتان را به سمت قفسهی سینهتان بکشید تا کشش کمی را احساس کنید. این کار نباید برای شما دردناک باشد. ۳۰ ثانیه در این حالت بمانید، این حرکت را با پای دیگرتان هم انجام دهید.
3. اکستنشن پا

در این تمرین از وزن بدن برای تقویت عضلات چهار سر استفاده میشود.
روی یک صندلی صاف بنشینید. پاهایتان را صاف روی زمین قرار دهید. به روبرو مستقیم نگاه کنید، عضلات رانتان را منقبض کنید و یکی از پاهایتان را بدون بلند کردن باسن از صندلی، تا جایی که میتوانید به سمت بالا بکشید. کمی مکث کنید، سپس پای خود را پایین بیاورید. این حرکت را در ۲ تا ۳ ست ۱۰ تایی برای هر پا انجام دهید.
4. بلند کردن کامل یک پا

این حرکت سبب تقویت عضلات چهار سر، همچنین عضلات خم کنندهی ران میشود. از آنجایی که انجام این تمرین نسبت به سایر تمرینات آسانتر است، میتوانید از وزنهی پا استفاده کرده و به مرور زمان وزن آن را بیشتر کنید.
برای انجام این تمرین میتوانید از یک زیرانداز استفاده کنید. روی زمین دراز بکشید و یکی از پاهایتان را خم کنید و دیگری را به طور صاف مقابل خود قرار دهید. عضلات چهار سر پای دیگرتان که صاف است را منقبض کرده و به آرامی و به اندازهی ارتفاع زانوی خم شده، از زمین بلند کنید. ۵ ثانیه در این حالت بمانید، سپس پای خود را پایین بیاورید. این حرکت ورزشی را در ۲ تا ۳ ست ۱۰ تایی برای هر پا انجام دهید.
5. بلند کردن پا در حالی که روی شکم دراز کشیدهاید

این تمرین برای عضلات چهار سر، همچنین عضلات سرینی مفید است. میتوانید از وزنه برای انجام این تمرین استفاده کنید. از یک زیرانداز دراز استفاده کنید. روی شکم دراز بکشید و پاهایتان را به طور صاف پشتتان قرار دهید. میتوانید دستتان را روی بازو قرار دهید.
عضلات سرینی و عضلات همسترینگ پای چپ خود را درگیر کنید و پای راستتان را تا جایی که میتوانید و برایتان دردناک نیست، بالا ببرید. اطمینان حاصل کنید که استخوانهای لگن خاصره در طول انجام این تمرین روی زمین باشند. پایتان را به مدت ۵ ثانیه بالا نگه دارید. پای خود را پایین بیاورید، ۲ ثانیه استراحت کنید، سپس دوباره حرکت را تکرار کنید. این حرکت را در ۲ تا ۳ ست ۱۰ تایی برای هر پا انجام دهید.
برای اصلاح پای پرانتزی لازم است بطور منظم و مستمر حرکات اصلاحی را در کنار ورزش انجام دهید. همچنین تقویت عضلات پا و عضلات ران برای درمان بسیار مفید و لازم است.